« مادر و کودکمراحل، شرایط و هزینه طلاق توافقی همراه با وکیل »

شرایط ارث بردن نوه از مادر بزرگ و یا پدر بزرگ

شرایط ارث بردن نوه از مادر بزرگ و یا پدر بزرگ

  دوشنبه 26 مهر 1400 16:59, توسط قطب نمای تجارت sabtco   , 582 کلمات  
موضوعات: حقوقی

در مورد شرایط ارث بردن نوه از پدربزرگ و مادربزرگ (ارث نوه از پدربزرگ و مادربزرگ) خواه پدری یا مادری در انحصار وراثت، یک قاعده کلی وجود دارد و آن این است که باید فرزندی از متوفی باقی نمانده باشد. از ما سوال‌های متفاوتی پرسیده می‌شود از جمله اینکه:

چرا نوه از پدر بزرگ ارث می برد؟ ارث بردن نوه در صورت فوت مادر چگونه است؟ آیا نوه دختری ارث می‌برد؟ نحوه تقسیم کردن ارث بین نوه‌ها چگونه است؟ این‌ها تنها بخشی از سوال‌های شما در زمینه ارثیه است که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم.

معنی واژه ارث
ابتدا باید عنوان کنیم ارث ازجمله مباحث و موضوعات حقوقی است که هر انسانی در طول عمر خود خواه، ناخواه با آن روبرو می‌شود و به تمامی اموال، عناوین، بدهی‌ها، حقوق و وظایف شخص پس از مرگش گفته می‌شود که به دیگری انتقال می‌یابد. از این جهت ارث در لغت به معنای مالی است که که از متوفی باقی مانده و در اصطلاح انتقال دارایی شخص متوفی به بازماندگان است که این امر بدون اراده متوفی و بازماندگان صورت می‌گیرد.

قانون ارث پدربزرگ به نوه به این صورت است که سهم ورثه از ماترک افرادی که با متوفی قرابت نسبی (مانند فرزند) یا قرابت سببی (مانند زوج یا زوجه) دارند، با توجه به درجه نزدیکی، در طبقات مختلفی قرار می‌گیرند که نسبت به طبقه و جایگاهشان، میزان سهم‌الارث هریک متفاوت خواهد بود.

 

چرا نوه از پدربزرگ ارث می‌برد؟
خوب است بدانیم طبق قانون ارث، افرادی که به موجب نسب (پیوند خونی) ارث می‌برند، سه طبقه هستند:

طبقه اول؛ پدر و مادر، اولاد و اولاد اولاد (نوه‌ها).

طبقه دوم؛ اجداد، برادر و خواهر و اولاد آن‌ها.

طبقه سوم؛ عمه‌ها، عموها‌، خاله‌ها، دایی‌ها و فرزندان آنان.

باید توجه کنید وراث طبقه سوم در صورتی ارث می‌برند که در طبقات اول و دوم وارثی وجود نداشته باشد. اما در صورتی که هریک از وراث طبقه سوم اگر تنها وارث باشند، تمام ارث به آنها تعلق خواهد گرفت.

آیا به نوه ارث می‌رسد؟
در پاسخ به این سوال ابتدا باید یادآوری کنیم که تا فرزندی برای میت وجود داشته باشد (پسر یا دختر) ارث به نوادگان نمی‌رسد؛ در صورتی به نوادگان سهم‌الارث می‌رسد که تمام فرزندان میت، (میت در اینجا پدربزرگ یا مادربزرگ است) قبل از میت، وفات کرده باشند. اگر این قاعده کلی را فرا بگیریم تمام این سوال های شما ازجمله دلیل ارث نبردن نوه پاسخ داده می شود. توجه داشته باشید تا وقتی که فرزند باشد، نوبت به نوه پسری و نوه دختری نمی‌رسد. به این مثال عنایت بفرمایید: شخصی فوت کرده که ۴ فرزند داشته است ۲ فرزند او قبل از فوت پدر فوت شده اند و در زمان فوت فقط ۲ فرزند او زنده است، ارث متعلق به فرزندان موجود است و فرزندان پسر و دختر فوت شده قبل از پدربزرگ ارثی نمی برند.

مثال دیگر زن و شوهری صاحب ۳ فرزند می‌باشند ۱ دختر و ۲ پسر، در سال ۱۳۸۰ یکی از پسران فوت می‌کند در حالی که ازدواج کرده بوده و یک فرزند پسر داشته است، در سال ۱۳۹۷ پدر فوت می‌کند در حالی که همسر داشته ۱ فرزند دختر، یک فرزند پسر و ۱ نوه از فرزند پسر فوت شده، ارث به چه کسانی تعلق می گیرد؟

خوب مطمئن هستیم با دانستن قاعده کلی جواب را به راحتی گفته‌اید. همسر ماترک، و مابقی ارث بین دختر و پسر متوفی به نسبت یک به دو تقسیم می‌شود و هیچگونه ارثی به نوه که پدرش قبل از پدربزرگ فوت کرده نمی‌رسد. آیا نوه دختری ارث می برد؟ اگر نوبت به ارث بردن نوه ها برسد یعنی فرزندی نباشد حتماً نوه دختری نیز ارث می‌برد.

 منبع : https://sitevakil.com/%d8%a7%d8%b1%d8%ab-%d8%a8%d8%b1%d8%af%d9%86-%d9%86%d9%88%d9%87-%d8%a7%d8%b2-%d9%85%d8%a7%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%b2%d8%b1%da%af-%d9%88-%db%8c%d8%a7-%d9%be%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%b2%d8%b1%da%af/

 


فرم در حال بارگذاری ...

اردیبهشت 1403
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

جستجو