موضوع: "حقوقی"

صفحات: 1 2

  دوشنبه 26 مهر 1400 16:59, توسط قطب نمای تجارت sabtco   , 582 کلمات  
موضوعات: حقوقی

در مورد شرایط ارث بردن نوه از پدربزرگ و مادربزرگ (ارث نوه از پدربزرگ و مادربزرگ) خواه پدری یا مادری در انحصار وراثت، یک قاعده کلی وجود دارد و آن این است که باید فرزندی از متوفی باقی نمانده باشد. از ما سوال‌های متفاوتی پرسیده می‌شود از جمله اینکه:

چرا نوه از پدر بزرگ ارث می برد؟ ارث بردن نوه در صورت فوت مادر چگونه است؟ آیا نوه دختری ارث می‌برد؟ نحوه تقسیم کردن ارث بین نوه‌ها چگونه است؟ این‌ها تنها بخشی از سوال‌های شما در زمینه ارثیه است که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم.

معنی واژه ارث
ابتدا باید عنوان کنیم ارث ازجمله مباحث و موضوعات حقوقی است که هر انسانی در طول عمر خود خواه، ناخواه با آن روبرو می‌شود و به تمامی اموال، عناوین، بدهی‌ها، حقوق و وظایف شخص پس از مرگش گفته می‌شود که به دیگری انتقال می‌یابد. از این جهت ارث در لغت به معنای مالی است که که از متوفی باقی مانده و در اصطلاح انتقال دارایی شخص متوفی به بازماندگان است که این امر بدون اراده متوفی و بازماندگان صورت می‌گیرد.

قانون ارث پدربزرگ به نوه به این صورت است که سهم ورثه از ماترک افرادی که با متوفی قرابت نسبی (مانند فرزند) یا قرابت سببی (مانند زوج یا زوجه) دارند، با توجه به درجه نزدیکی، در طبقات مختلفی قرار می‌گیرند که نسبت به طبقه و جایگاهشان، میزان سهم‌الارث هریک متفاوت خواهد بود.

 

چرا نوه از پدربزرگ ارث می‌برد؟
خوب است بدانیم طبق قانون ارث، افرادی که به موجب نسب (پیوند خونی) ارث می‌برند، سه طبقه هستند:

طبقه اول؛ پدر و مادر، اولاد و اولاد اولاد (نوه‌ها).

طبقه دوم؛ اجداد، برادر و خواهر و اولاد آن‌ها.

طبقه سوم؛ عمه‌ها، عموها‌، خاله‌ها، دایی‌ها و فرزندان آنان.

باید توجه کنید وراث طبقه سوم در صورتی ارث می‌برند که در طبقات اول و دوم وارثی وجود نداشته باشد. اما در صورتی که هریک از وراث طبقه سوم اگر تنها وارث باشند، تمام ارث به آنها تعلق خواهد گرفت.

آیا به نوه ارث می‌رسد؟
در پاسخ به این سوال ابتدا باید یادآوری کنیم که تا فرزندی برای میت وجود داشته باشد (پسر یا دختر) ارث به نوادگان نمی‌رسد؛ در صورتی به نوادگان سهم‌الارث می‌رسد که تمام فرزندان میت، (میت در اینجا پدربزرگ یا مادربزرگ است) قبل از میت، وفات کرده باشند. اگر این قاعده کلی را فرا بگیریم تمام این سوال های شما ازجمله دلیل ارث نبردن نوه پاسخ داده می شود. توجه داشته باشید تا وقتی که فرزند باشد، نوبت به نوه پسری و نوه دختری نمی‌رسد. به این مثال عنایت بفرمایید: شخصی فوت کرده که ۴ فرزند داشته است ۲ فرزند او قبل از فوت پدر فوت شده اند و در زمان فوت فقط ۲ فرزند او زنده است، ارث متعلق به فرزندان موجود است و فرزندان پسر و دختر فوت شده قبل از پدربزرگ ارثی نمی برند.

مثال دیگر زن و شوهری صاحب ۳ فرزند می‌باشند ۱ دختر و ۲ پسر، در سال ۱۳۸۰ یکی از پسران فوت می‌کند در حالی که ازدواج کرده بوده و یک فرزند پسر داشته است، در سال ۱۳۹۷ پدر فوت می‌کند در حالی که همسر داشته ۱ فرزند دختر، یک فرزند پسر و ۱ نوه از فرزند پسر فوت شده، ارث به چه کسانی تعلق می گیرد؟

خوب مطمئن هستیم با دانستن قاعده کلی جواب را به راحتی گفته‌اید. همسر ماترک، و مابقی ارث بین دختر و پسر متوفی به نسبت یک به دو تقسیم می‌شود و هیچگونه ارثی به نوه که پدرش قبل از پدربزرگ فوت کرده نمی‌رسد. آیا نوه دختری ارث می برد؟ اگر نوبت به ارث بردن نوه ها برسد یعنی فرزندی نباشد حتماً نوه دختری نیز ارث می‌برد.

 منبع : https://sitevakil.com/%d8%a7%d8%b1%d8%ab-%d8%a8%d8%b1%d8%af%d9%86-%d9%86%d9%88%d9%87-%d8%a7%d8%b2-%d9%85%d8%a7%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%b2%d8%b1%da%af-%d9%88-%db%8c%d8%a7-%d9%be%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%b2%d8%b1%da%af/

 
  دوشنبه 26 مهر 1400 16:58, توسط قطب نمای تجارت sabtco   , 530 کلمات  
موضوعات: حقوقی

شرایط طلاق توافقی
طلاقی که در آن زوجین با توافق در مورد موضوعات و جزئیات مربوط به زندگی مشترک، از یکدیگر جدا می‌شوند. از شرایط طلاق توافقی این است که زوجین باید در خصوص مهریه، حضانت فرزندان، جهیزیه، نفقه و ملاقات فرزندان به توافق برسند. لازم به ذکر است که اگر زوجه در زمان طلاق باکره باشد، تنها نیمی از مهریه به او تعلق می‌گیرد که در مورد نحوه پرداخت آن نیز باید با زوج به توافق برسد.

مراحل طلاق توافقی
در ادامه با مراحل طلاق توافقی آشنا می‌شویم:

ثبت دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی
ارجاع دادخواست به دادگاه
دریافت گواهی بکارت یا تست منفی بارداری برای زوجه
معرفی زوجین به مرکز مشاوره
حضور در شعبه دادگاه و امضای صورتجلسه
صدور رای طلاق و گواهی عدم امکان سازش ( این گواهی سه ماه معتبر است.)
مراجعه به دفترخانه برای ثبت طلاق
لازم به ذکر است که متن توافقنامه باید تنظیم و به امضای زوجه برسد. این توافقات در دادگاه نیز صورتجلسه می‌شود.

گام اول شرایط طلاق توافقی برای ثبت درخواست مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی است. دادخواست توسط زوجین یا وکلای ایشان امضا می‌شود. نوشتن متن توافقات در دادخواست اهمیتی ندارد و بهتر است دادخواست ساده و مجمل باشد.

شرح کامل توافق‌ها در واحد مشاوره صورتجلسه می‌شود. پس در ابتدا مراجعه مستقیم به دادگاه خانواده در تهران بدون ثبت دادخواست اشتباه است. اگر وکالت را به ما واگذار می‌کنید و تمایل به انجام مراحل مشاوره هم ندارید تمام مراحل طلاق توافقی توسط دو وکیل متخصص انجام خواهد شد. یکی از شرایط طلاق توافقی و ثبت طلاق شهادت ۲ نفر شاهد مرد است که معمولاً زوجین همراه خود به دفتر طلاق می‌برند.

توجه داشته باشید که چندی است که ثبت طلاق در دفاتر رسمی طلاق سهمیه بندی شده است و متأسفانه همین موضوع باعث شده که بعضی دفاتر طلاق سهمیه خود را نگه می‌دارند برابر ثبت طلاق با قیمت بالاتر از تعرفه اعلام شده.

امکان دارد که رأی طلاق (گواهی عدم امکان سازش) مربوط به یک شهر باشد ولی ثبت به طلاق در مهلت ۳ ماهه در دفتر طلاقی در یک شهر دیگر باشد و مانعی برای آن نیست.

متن طلاق نامه همان متن رأی طلاق است به انضمام توضیحاتی در خصوص تاریخ و مکان وقوع طلاق و همچنین اسامی و مشخصات شهود طلاق تا چند ماه قبل طلاق نامه مثل عقدنامه به صورت دفترچه‌ای بود و سفید رنگ.

ولی در حال حاضر با الکترونیک شدن اسناد سند طلاق یک برگ ساده تایپ شده و ممهور به مهر برجسته دفتر طلاق است که در اداره ثبت احوال ثبت شده است در ادامه عکس طلاق نامه یا همان فرم طلاق نامه شرعی تقدیم می‌شود. وکیل طلاق توافقی محرم اسرار موکل است اطلاعات شخصی موکلین برای همیشه نزد ما امانت است.


بیشتر بخوانید : هر آنچه در رابطه با انحصار وراثت باید بدانید


نمونه دادخواست طلاق توافقی و مراحل صدور گواھی عدم امکان سازش
در اینجا یک نمونه از متن دادخواست طلاق توافقی را می‌بینیم:

خواهان: خانم/ آقای….

خوانده: خانم/ آقای….

وکیل: خانم/ آقای….

خواسته: طلاق توافقی

دلایل و منضمات: ۱- عقدنامه ۲- شناسنامه زوجین ۳- کارت ملی زوجین

ریاست محترم دادگاه‌های خانواده شهر….

با سلام،

احتراما اینجانبان بر اساس کپی عقدنامه پیوست از تاریخ …. در عقد نکاح دائم یکدیگر می‌باشیم و به دلیل عدم تفاهم تمایل به جدایی داریم. لذا از محضر محترم دادگاه، صدور گواهی عدم امکان سازش را استدعا داریم.

(امضا)

 

 

منبع : مراحل طلاق توافقی

  چهارشنبه 13 مرداد 1400 16:12, توسط قطب نمای تجارت sabtco   , 540 کلمات  
موضوعات: حقوقی

مهریه، مال منقول و غیرمنقولی است که زوجین در زمان عقد نکاح بر سر آن توافق کرده و پس از جاری شدن خطبه عقد، زوج مکلف به پرداخت آن بوده و زوجه مالک آن است. در این مقاله سعی بر این داریم تا عواقب اجرا گذاشتن مهریه را بررسی کرده و علل آن را توضیح دهیم.
انواع مهریه بر اساس نوع مطالبه
طبق ماده 1082 قانون مدنی، زوج در هنگام ازدواج مبلغی را به عنوان مهریه برای همسر خود در نظر می‌گیرد. مهریه ممکن است پول نقد، سکه طلا، ملک و … باشد. پس از عقد نکاح، زن با توجه به نوع عنوان شده در عقدنامه چه قصد جدایی داشته باشد و چه قصد ادامه زندگی، می‌تواند نسبت به اجرا گذاشتن مهریه اقدام نماید.
 
مهریه عندالمطالبه:
چنانچه مهریه تعیین شده، عندالمطالبه باشد زن به محض جاری شدن خطبه، مالک مهریه بوده و می‌تواند آن را مطالبه نماید و زوج در صورت نداشتن استطاعت مالی، اعلام اعسار می‌کند.
 
مهریه عندالاستطاعه:
زمانی که در عقدنامه، مطالبه مهریه مشروط به استطاعت زوج باشد و یا به عبارتی عندالاستطاعه باشد، زوجی فقط با اثبات استطاعت زوج، قادر به مطالبه مهریه خواهد بود و امکان جلب شوهر از طریق دادگاه وجود ندارد. در این مهریه، زوج نیازی به اعلام اعسار ندارد و فقط زوجه باید استطاعت زوج را ثابت کند.


بیشتر بخوانید :  وکیل طلاق توافقی چه وظایفی دارد؟
 
تبعات یا عواقب به اجرا گذاشتن مهریه
در ایران باوجود اینکه دین اسلام یعنی شرع و قانون، مهریه را حق زن می‌داند، زن پس از اجرا گذاشتن مهریه با عواقب مختلفی مواجه می‌شود. مهم‌ترین عواقب اجرا گذاشتن مهریه، خراب شدن رابطه با همسر و حتی در برخی موارد، اقدام زوج برای طلاق است. در فرهنگ عامه، این جمله رایج است که «چه کسی مهریه را گرفته و چه کسی داده» و اجرا گذاشتن مهریه در زمان صلح طرفین، غالباً نامتعارف است.

از دیگر عواقبی که زوجه متحمل می‌شود هزینه دادرسی بالا و در کنار آن طولانی بودن زمان بررسی پرونده و پیچیده بودن روند آن است که در زیر به توضیح آن می‌پردازیم.
 
هزینه دادرسی
عقدنامه یک سند رسمی است که مواردی که در آن قید می‌شود از طریق قضایی قابل پیگیری است. یکی از این موارد، مهریه است که زن در صورت تمایل به مطالبه آن می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و با ارائه دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی، نسبت به مطالبه آن اقدام کند. چنانچه مهریه، سکه و پول است با توجه به اینکه دادخواست مالی است زوجه باید یک ‌بیستم مبلغ کل مهریه معادل نیم عشر دولتی یا 5/3 درصد مبلغ کل مهریه را به عنوان هزینه دادرسی پرداخت نماید. این مبلغ پس از صدور حکم مهریه از سوی مرد بازگردانده می‌شود؛ اما برای شروع دادرسی و به جریان افتادن پرونده، زن موظف به پرداخت آن است. در بیشتر موارد، بالا بودن میزان هزینه دادرسی موجب پشیمانی زوجه از مطالبه مهریه می‌شود. در این زمان قانون راه‌حلی برای زن قرار داده که نسبت به پرداخت هزینه دادرسی اعلام اعسار کند. اثبات اعسار از طریق استشهادیه و شهادت دو شهود انجام گرفته و چنانچه زن معسر شناخته شود بدون هزینه دادرسی پرونده بررسی می‌شود.
 
روند طولانی بررسی مهریه
یکی از عواقب اجرا گذاشتن مهریه، متحمل شدن روند طولانی و زمان‌بر به اجرا گذاشتن آن است که در برخی موارد ممکن است سال‌ها به طول انجامد. این سوالی رایج است که برای به اجرا گذاشتن مهریه کجا باید رفت؟

 

 

منبع : https://solhemizan.com/%d8%b9%d9%88%d8%a7%d9%82%d8%a8-%d8%a7%d8%ac%d8%b1%d8%a7-%da%af%d8%b0%d8%a7%d8%b4%d8%aa%d9%86-%d9%85%d9%87%d8%b1%db%8c%d9%87

  یکشنبه 13 تیر 1400 11:33, توسط قطب نمای تجارت sabtco   , 598 کلمات  
موضوعات: حقوقی

مشکلات انحصار وراثت


گاهی ممکن است پروسه تقسیم ارث با مشکل مواجه شود. برای مثال خانه‌ای که متعلق به متوفی بوده، بخشی از آن به نام یک نفر باشد و او برای فروش مال و تقسیم میان ورثه همکاری نکند. در این حالت ورثه می‌توانند از طریق اداره ثبت درخواست افراز کنند و گواهی عدم افراز بگیرند. در قدم بعدی با این گواهی می‌توان از دادگاه تقاضای دستور فروش کرد و در نهایت آن ملک با مزایده فروخته و سهم هر یک از ورثه و مالکین میان آن‌ها تقسیم می‌شود.

برای کسب مشاوره بیشتر می‌توانید با وکیل انحصار وراثت در وکلای هوداد تماس برقرار کنید.

 

چند سوال و جواب رایج


*مدت زمان انحصار وراثت بعد از فوت چقدر است؟ 
قانون مهلت و مدتی برای گرفتن گواهی انحصار ورثه مشخص نکرده است؛ بنابراین هر زمان که ورثه یا یکی از آنها بخواهد بدون مهلت می‌تواند دادخواست مربوطه را با وکیل یا بدون وکیل به شورای حل اختلاف بدهد در قانون جدید مالیات های مستقیم جریمه تاخیر بیش از ۶ ماه ندادن اظهارنامه مالیاتی حذف شده است.

* کل هزینه ها صفر تا صد با حق الوکاله در سال ۱۴۰۰ چقدر می‌شود؟
هزینه وکیل انحصار وراثت و حق الوکاله و هزینه دادرسی جمعاً دو میلیون و پانصد هزار تومان. اگر بخواهیم استشهادیه را ما تهیه کنیم ۴۰۰ هزار تومان اضافه می‌شود.

* آیا انحصار وراثت در کرج هم انجام می‌دهید؟
بله با همان شرایط گفته شده.

* مدت زمان برای انحصار ورثه از طریق دادگاه چقدر طول می‌کشد؟
۴۰ تا ۵۰ روز از شورای حل اختلاف، ارتباطی به دادگاه ندارد.

* یکی از اقوام ما در خارج فوت کرده و در ایران اموال دارد چه باید کرد؟
در هر کشوری که فوت شده گواهی فوت را به تایید سفارت ایران برسانید بقیه کارها توسط وکلای ما انجام می‌شود. اگر یکی از ورثه در ایران است با ما تماس بگیرد و اگر خارج هستند بایستی از طریق سفارت یا کنسولگری ایران وکالت به کسی در ایران داده شود.توجه داشته باشید به شخصی که وکالت داده می‌شود می‌تواند غیر وکیل دادگستری باشد. ولی فقط وکیل انحصار وراثت دادگستری می‌تواند دادخواست بدهد و به جای دیگری در دادگاه وکالت کند.

بعضی با ما تماس می‌گیرند که ما از بعضی وراث وکالت کامل داریم به آنها گفته می‌شود که با وکالت رسمی شما نمی‌توانید اقدامی کنید مگر اینکه با آن وکالت، وکیل  صاحب پروانه وکالت انتخاب کنید و این استثنا فقط در مراجع قضایی است و شامل ادارات دولتی چون اداره مالیات و ثبت و غیره نمیشود.

* رابطه مالیات و انحصار وراث چیست؟
(ماده ۳۴ قانون مالیات های مستقیم):
برای اخذ انحصار وراثه نیازی به رفتن به اداره مالیات دارایی و یا پرداخت مالیات نیست. این موضوع با توجه به آخرین تغییرات قانون مالیات‌های مستقیم است که رویه شورای حل اختلاف را نیز تغییر داده است به عبارت دیگر هر زمان که بخواهید مالی (منقول یا غیرمنقول) از ترکه را بفروشید باید مالیات بر ارث پرداخت کنید. کلاً برای فوت شدگان بعد از ۱/۱/۱۳۹۵ مالیات ارتباط به گواهی ندارد.

خلاصه آنکه از مراحل انحصار ورثه سال ۱۴۰۰ رفتن به اداره مالیات و اظهارنامه مالیاتی و تسویه حساب آن نیست. مگر اینکه کسی که فوت شده قبل از سال ۱۳۹۵ باشد و ورثه به هر دلیل اقدامی نکرده باشند که در این صورت بایستی اظهارنامه مالیات بر ارث به اداره مالیات داده شود و گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی به شورای حل اختلاف داده شود تا گواهی صادر شود. نکته ظریف اینکه پرداخت مالیات در این مرحله لازم نیست آنچه مورد نیاز است صرف اظهارنامه مالیاتی است.

* آیا زن خیانتکار از شوهر ارث می‌برد؟
بله. رابطه نامشروع ارتباطی به ارث و مهریه ندارد.

* آیا زنی که شوهر خود را کشته باشد از اموال او ارث می برد؟
خیر. قتل از موانع ارث است.

 

منبع: وکیل انحصار وراثت

  یکشنبه 13 تیر 1400 11:31, توسط قطب نمای تجارت sabtco   , 379 کلمات  
موضوعات: حقوقی

آیا برای طلاق توافقی حضور زوجین الزامی است؟


طلاق ممکن است از سوی یکی از زوجین یا هردوی آن‌ها باشد. طلاق یک‌طرفه نیز ممکن است طلاق توافقی باشد.

در هر صورت در جایی که زن و مرد با توافق بر سر مسائل مختلف مانند نفقه، مهریه و حضانت از یکدیگر جدا می‌شوند، طلاق نوع توافقی محقق شده است. به طور کلی طرفین باید برای برخی امور در فرآیند طلاق حضور داشته باشند.

برای مثال اگر زوجه باکره باشد باید برای ثبت این موضوع به پزشکی قانونی رجوع کند و اگر هم باکره نیست باید تست بارداری دهد. حضور در جلسات مشاوره نیز باید توسط خود زوجین انجام شود. اما بقیه فرآیند طلاق با اعطای وکالت به وکیل قابل انجام است. به عبارت دیگر زوجین می‌توانند به وکیل طلاق توافقی مراجعه کنند و به او برای طلاق وکالت دهند.

 

وکالت طلاق یا حق طلاق چیست؟


زن می‌تواند به دو صورت از مرد وکالت در طلاق بگیرد:

در هنگام ازدواج به عنوان شرط ضمن عقد مرد به زن وکالت در طلاق دهد.
پس از ازدواج مرد در دفتر اسناد رسمی وکالت‌نامه تنظیم کند و به موجب آن به زن وکالت در طلاق دهد.
یک نکته لازم به ذکر این است که اعطای وکالت طلاق از سوی مرد به زن، به معنی سلب حق طلاق از مرد نیست. مرد همچنان می‌تواند از همسر خود جدا شود و صرفا به زن وکالت می‌دهد تا او نیز بتواند به نیابت از مرد با گرفتن وکیل از او طلاق بگیرد.

 

شرایط طلاق توافقی


طلاقی که در آن زوجین با توافق در مورد موضوعات و جزئیات مربوط به زندگی مشترک، از یکدیگر جدا می‌شوند. از شرایط طلاق توافقی این است که زوجین باید در خصوص مهریه، حضانت فرزندان، جهیزیه، نفقه و ملاقات فرزندان به توافق برسند. لازم به ذکر است که اگر زوجه در زمان طلاق باکره باشد، تنها نیمی از مهریه به او تعلق می‌گیرد که در مورد نحوه پرداخت آن نیز باید با زوج به توافق برسد.

مراحل طلاق توافقی


در ادامه با مراحل طلاق توافقی آشنا می‌شویم:

ثبت دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی
ارجاع دادخواست به دادگاه
دریافت گواهی بکارت یا تست منفی بارداری برای زوجه
معرفی زوجین به مرکز مشاوره
حضور در شعبه دادگاه و امضای صورتجلسه
صدور رای طلاق و گواهی عدم امکان سازش ( این گواهی سه ماه معتبر است.)
مراجعه به دفترخانه برای ثبت طلاق

 

منبع: https://sitevakil.com/%d8%b7%d9%84%d8%a7%d9%82-%d8%aa%d9%88%d8%a7%d9%81%d9%82%db%8c/

1 2

اردیبهشت 1403
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

جستجو